Lean Six Sigma

Om uw verandering permanent en blijvend te maken, bieden wij een breed scala aan Lean Six Sigma opleidingen.

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma (LSS) is een wereldwijd bewezen en toegepaste verbetermethodiek. LSS wordt gebruikt om problemen rondom kwaliteit en efficiency op te lossen. De oorzaken van problemen liggen niet altijd aan de oppervlakte, maar zijn vaak verstopt achter procedures, gedrag, processen of werkinstructies. Vaak niet eens op dezelfde afdeling als die waar de fouten de kop opsteken.

Lean Six Sigma biedt organisaties een framework om problemen gestructureerd aan te pakken. Door processen zo in te richten dat je alleen de dingen doet die de klant werkelijk wil en dat je die dingen in één keer goed doet. De methodiek wordt door grote bedrijven en organisaties gebruikt zoals Shell, Philips, KPN. Ook kleine bedrijven maken volop gebruik van LSS. In Amerika is LSS zelfs een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie van bijna alle top-500 bedrijven.

Het kenmerk van (Lean) Six Sigma is dat het altijd data-driven naar de beste oplossing zoekt vanuit het principe “meten is weten”.

Lean Six Sigma werkt met zogenaamde belts. Deze staan o.a. voor het kennis- en kundeniveau van de beoefenaren. De belts zijn een knipoog naar de oosterse vechtsporten, waar ook in banden wordt gedacht. Hoe hoger de band, hoe meer je aankan.

Voor het actuele aanbod en inschrijven klik hier

Voor maatwerkopleidingen en in-house trainingen neem contact met ons op

Meer informatie over de Lean filosofie, vindt u hier.

Geef een reactie