Projecten en advies

Probleem? Oorzaak onbekend?

Competentie Netwerk beschikt over diverse Green en Black Belts, die uw projecten, waar een probleem aan ten grondslag ligt, volgens Lean Six Sigma kunnen leiden en uitvoeren.

Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen en toegepaste verbetermethodiek voor het oplossen van problemen rondom kwaliteit en efficiency. De oorzaken van problemen liggen niet altijd aan de oppervlakte, maar zijn vaak verstopt achter procedures, gedrag, processen of werkinstructies. Vaak niet eens op dezelfde afdeling als die waar de fouten de kop opsteken.

Lean Six Sigma biedt organisaties een framework aan om problemen gestructureerd te verbeteren. Het helpt processen zo in te richten, dat u alleen de dingen doet die de klant werkelijk wil en dat u die dingen in één keer goed doet.

Het kenmerk van Lean Six Sigma is dat het altijd data-driven naar de beste oplossing zoekt vanuit het principe “meten is weten”. Daarnaast houden wij te allen tijde in ogenschouw hoe belangrijk het is effort te steken in de mensen. Draagkracht versus draagvlak.

Wilt u uw probleem ook opgelost hebben door het wegnemen van de hoofdoorzaak?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Geef een reactie